Nieuws

10 oktober 2017 door Dirk van Genderen | BreakingIsraëlNews

Zionistisch-christelijke leider: Breng het Evangelie niet aan de Joden

De zionistische christelijke leider Tommy Waller heeft opgeroepen tot een direct einde van de vervangingstheologie. Israël heeft niet afgedaan, de gemeente is niet in plaats van Israël gekomen, stelt hij. Hij voegt er een opmerkelijke oproep aan toe: christenen moeten stoppen met het brengen van het Evangelie aan de Joden, vindt Waller namelijk.

"Deze theologische verandering is nodig om christenen en Joden, zoals een prominente rabbi het verwoordt, partners te laten zijn in de Grote Verlossing," aldus Waller. "Zendelingen willen hun de Joodse identiteit ontnemen." Hij lijkt hiermee geen oog te hebben voor wat Romeinen 1:16 zegt: ‘Want ik schaam mij niet voor het Evangelie van Christus, want het is een kracht van God tot zaligheid voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood en ook voor de Griek.’

Aanvankelijk was Waller ervan overtuigd dat de Joden gered moesten worden, maar toen hij langer en vaker in Israël kwam, kwam hij daarop terug. Hij schrok enorm van wat hij hoorde over wat de christenen de afgelopen 2000 jaar de Joden hadden aangedaan. Hij vroeg daarvoor vergeving aan de Joden. "Alstublieft vergeef mij en alstublieft, vergeef mijn voorouders de misdaden die ze tegen u hebben begaan. Met elke vezel van mijn zijn ben ik toegewijd om te strijden voor het herstel van Israël."

Waller had een goede functie in het hoge management van Federal Express. Hij gaf die baan op voor Hayovel, een groeiende zionistische organisatie, die duizenden vrijwilligers van over de hele wereld naar Israël brengt om Joodse boeren in Judea en Samaria te helpen. 

Hij ziet het als zijn roeping om Jeremia 31:5 te realiseren: ‘Opnieuw zult u wijngaarden planten op de bergen van Samaria: de planters zullen planten en de vruchten genieten.’ 

Dit bericht verscheen via BreakingIsraëlNews in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher