Hanne de Vries

Levensverhaal

10 oktober 2017 door Hour of Power

Hanne de Vries leerde gitaar spelen met een kookwekker

Hanne de Vries kreeg een gitaar en moest elke dag oefenen met de kookwekker op een half uur. Het ging zeker niet van harte en soms zelfs met tranen gepaard. Maar wanneer hij ontdekt dat hij best kan spelen, krijgt hij er plezier in.

Hanne de Vries leidde afgelopen juni de aanbidding op de EO-Jongerendag met duizenden jongeren en leidt aanbidding in zijn eigen kerk in Veenendaal. Ook schrijft hij zelf teksten en muziek. Hanne: “Toen ik op het punt kwam dat ik een beetje kon spelen, werd het leuk. En voor ik het wist, zat ik op 15-jarige leeftijd uren op m’n kamer met cassettetapes mee te spelen!” Muziek speelt een cruciale rol in het leven van Hanne en hij gelooft dat het cruciaal is voor elke christen. “Er gebeurt iets wanneer we met elkaar zingen. We ontdekken wie God is en worden herinnerd aan het verhaal van Jezus. We gaan dingen in een ander perspectief zien en ervaren Zijn aanwezigheid.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Voordat Hanne echter op dit punt was in zijn leven, moest er het een en ander gebeuren. Hanne: “Ik weet nog goed dat een vriend van mij mocht leiden op de Jongerendag. En dat wilde ik dolgraag, dus ik was ontzettend jaloers en had daar wrok over. Want ik vond dat ik dat veel beter kon dan hij!” Tot twee keer toe wordt Hanne afgewezen. Glimlachend: “Ik moest met m’n houding aan de slag. Want het ging niet zozeer om mij. Dat zijn leuke processen!”

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher