seksueel misbruik

Nieuw boek over hulp na seksueel misbruik in christelijke kring

09-10-2017 door Boekencentrum

De kans dat we in onze nabije omgeving in aanraking komen met mensen die seksueel misbruikt zijn, is vrij groot. Toch weten veel mensen niet wat ze dan moeten doen. Bij Uitgeverij Boekencentrum verscheen onlangs een boek onder de titel Wat wij kunnen doen, dat een praktische handreiking wil bieden aan omstanders bij seksueel misbruik.

Het boek wil heel concreet en praktisch antwoord geven op de vraag: Wat kan ik doen als…? Aan de orde komen: signalering van misbruik, verschillende situaties, misbruik in kerkelijke context en in school, aangifte en hulpverleningsmogelijkheden.
Niets doen is geen optie bij het ontdekken van seksueel misbruik. De juiste dingen doen kan van cruciale betekenis zijn voor het slachtoffer. Daar willen de auteurs bij helpen.

Sarina Brons-van der Wekken heeft als ggz-psycholoog bij Eleos regelmatig te maken met misbruiksituaties. Ineke van Dongen-van Veelen en Berna van der Zouwen-de Ruiter zijn verbonden aan meldpunten voor seksueel misbruik in christelijke kring.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Nieuw boek over hulp na seksueel misbruik in christelijke kring
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!