Ferry en Joshua Kotadiny

"Drugsverslaafden en gangsters kwamen tot geloof door de bediening van mijn vader"

09-10-2017 door Family7

Stiletto’s, afpersing, pistolen, diefstal, drugs en geweld. Het was de gewoonste zaak van de wereld voor zowel Ferry als Joshua Kotadiny. Allebei waren ze een beruchte drugscrimineel, een straatvechter en deden ze dingen die niet geoorloofd zijn. Maar nu willen ze allebei niets liever dan de liefde van Jezus verkondigen.

Begin jaren 60 kwam Ferry Kotadiny met zijn ouders en 7 broers/zussen vanuit Nieuw-Guinea naar Nederland. Toen ze in Nederland kwamen dachten ze dat dit het beloofde land was, het land van melk en honing. Maar hij vond het verschrikkelijk teleurstellend en voelde zich verraden. “Ik was opstandig en schopte tegen alles aan.”

Ferry werd een grote drugsbaron en verkocht zelfs aan de Rolling Stones. Hij had de bijnaam ‘De koning van de drugs’. “Ik wou niets anders dan mensen pijn doen en ik wou bloed zien.” Toch had hij een enorme leegte. Maar toen kwam zijn schoonmoeder naar hem toe en zei: “Ik heb iemand die je kan redden en genezen: Jezus. Hij is het antwoord op je leven.”

Terwijl Ferry de wereld probeert te winnen voor Christus, mist hij dat zijn eigen zoon, Joshua Kotadiny, volledig ontspoort in de wereld van drugs en criminaliteit. Hij trad desondanks in de voetsporen van zijn vader. Maar ook zijn leven krijgt een totaal andere wending.

Bekijk het gesprek met Ferry en Joshua Kotadiny in ‘Thuis’. Maandag 9 oktober om 21:00 uur bij Family7. Bekijk ook onderstaand fragment:

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over "Drugsverslaafden en gangsters kwamen tot geloof door de bediening van mijn vader"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!