Nieuws

09 oktober 2017 door Woord en Daad

Nieuwe Dankdagkalender ‘7 dagen met David’

De nieuwe dankdagkalender laat jongeren, kinderen en gezinnen stilstaan bij de betekenis van dankdag. Het thema ‘danken’ wordt in 7 dagen uitgewerkt. Woord en Daad vestigt in de kalender de aandacht op het werk onder jongeren in Sri Lanka. Woord en Daad ontwikkelde de kalender samen met de jeugdbonden LCJ, JBGG, HHJO, Puntuit en HJW.

Op dankdag danken we God voor alle zegeningen die we krijgen. De nieuwe kalender roept ertoe op om deze zegeningen te delen met mensen ver weg en dichtbij. Mensen die met armoede te maken hebben, of met verdriet in hun leven. Elke dag bevat o.a. een korte meditatie over het leven van David en een stukje van het levensverhaal van Madura uit Sri Lanka. Op 1 november (Dankdag) gaat de Bijbelstudie over het thema ‘Danken voor vrede’, een thema van alle tijden. Madura (24) uit Sri Lanka vertelt bij deze dag hoe de oorlog haar leven beïnvloedde.

Veel mensen in Sri Lanka raakten tijdens de oorlog huizen, akkers en andere bezittingen kwijt. Jongeren hebben dus niet automatisch zicht op een plek in het (boeren)bedrijf van hun vader of een ander familielid. Veel jongvolwassenen zijn getraumatiseerd en missen de educatie die nodig is om een goede toekomst op te bouwen. Woord en Daad steunt deze jongeren in Sri Lanka en vraagt aandacht voor hun situatie.

De kalender is in kleur gedrukt op dubbelzijdig A2-formaat. Ook voor jonge kinderen zijn verschillende opdrachtjes opgenomen. De kalender is daarmee geschikt voor gebruik met het hele gezin.

‘7 dagen met David’ is hier gratis te bestellen via en is hier tevens te downloaden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher