museum of the bible

Atheïst over het nieuwe Bijbels museum in Washington: "Zelfs als niet-gelovige was ik geïntrigeerd"

09-10-2017 door Hendriëlle de Groot

Het Bijbels Museum in Washington wordt over een paar maanden geopend. Nu al zijn de verwachtingen torenhoog van het gebouw dat een van de meest boeiende attracties zal moeten worden die in de laatste jaren onthuld is. In een interessant artikel heeft Rob Brunner van het maandelijkse tijdschrift The Washingtonian tot in detail zijn ervaring beschreven van een rondgang in het nieuwe museum. Hoewel hij atheïst is, is hij erg onder de indruk.

Het museum, dat vijf verdiepingen met tentoonstellingen telt, heeft een oppervlakte van 430.00 vierkante meter en nu gevestigd is in het voormalig huis van het Washington Design Center, zal een aantal mooie boeken aanbieden, schrijf hij in The Washingtonian. “Bezoekers kunnen fragmenten zien van de Dodenzee-rollen en Griekse papyrus, net als wat minder historische teksten (bijvoorbeeld een Bijbel die in het bezit was van Elvis).”

Rob werpt ook een aantal vragen op over het doel van het museum. Hij merkt de aanwezigheid van een standbeeld van Galileo op, die van ketterij werd beschuldigd door de katholieke kerk, omdat hij suggereerde dat de aarde om de zon draait. Rob, als niet-gelovige, is geïnteresseerd geraakt door zijn bezoek aan het museum. Wat hij er tot nu toe van heeft gezien, vindt hij ‘inspirerend, controversieel, educatief'. "Zelfs als een ongelovige was ik geïntrigeerd," merkt hij op.

Bekijk een 360-graden tour van het museum:

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Atheïst over het nieuwe Bijbels museum in Washington: "Zelfs als niet-gelovige was ik geïntrigeerd"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!