onthoofde Egyptische christenen

Lichamen onthoofde Egyptische christenen gevonden in Libië

09-10-2017 door Jeffrey Schipper

Ruim 2,5 jaar na de onthoofding van 21 Egyptische christenen zijn in Libië hun lichamen gevonden, laat de NOS weten. De overblijfselen droegen nog altijd de knaloranje overalls waarin ze te zien waren op beelden die IS verspreid had.

IS maakte in 2015 de onthoofdingen bekend aan de hand van een video. De video was een boodschap voor "de vijandige Egyptische kerk". "Veiligheid voor jullie kruisvaarders is iets wat jullie alleen maar kunnen wensen." De executies zijn voltrokken uit 'wraak voor de moslimvrouwen die zijn vervolgd door koptische kruisvaarders uit Egypte'. Ook worden de mannen aangeduid als 'de vernederde volgelingen van de Koptische Kerk.'

Beshir verloor door deze gruweldaad zijn broers Bishoy (25) en Samuel (23). Hij vertelde hierover: "IS versterkt ons geloof in Christus. Ik ben de terroristen dankbaar dat ze in de video niet hebben geknipt, zodat men kon getuigen van hun geloof. Wij christenen worden al sinds het Romeinse rijk vervolgd. We worden in die vervolging gesterkt, doordat de Bijbel ons oproept om onze vijanden lief te hebben en te zegenen wie ons vervloeken." 

De moorden vonden plaats in de buurt van Sirte, de Libische stad die anderhalf jaar bezet werd gehouden door IS. Eind vorig jaar werd de stad bevrijd.

Lees ook: Deze man werd op de dag dat hij zijn leven aan God gaf door IS onthoofd

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Lichamen onthoofde Egyptische christenen gevonden in Libië
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!