orkaan Maria

Nieuws

09 oktober 2017 door Dirk van Genderen | Charisma News

Predikant uit Puerto Rico: "Door de orkaan heeft God mij veranderd"

Onlangs werd het Caraïbisch gebied zeer zwaar getroffen door orkanen. Er zijn verhalen vol verdriet, pijn, rouw, maar ook verhalen vol hoop. Zo slagen sommigen erin om ondanks de verschrikkingen te zeggen: "En toch is God goed." Eén van hen is ds. Marvin Suarez uit Puerto Rico. Zijn land werd getroffen door de orkaan Maria.

Van zijn kerk is weinig meer over, zijn huis is verwoest, veel gemeenteleden zijn zwaar getroffen door de orkaan, en toch zegt hij: "God is goed. Door deze ramp heeft God mij veranderd. We beseften nauwelijks hoe afhankelijk we waren van de techniek, maar nu beseffen we onze breekbaarheid in alles, hoe afhankelijk we zijn van God. Met elkaar zijn we druk bezig onze kerk weer te herstellen en schoon te maken.

We proberen elkaar zoveel mogelijk te helpen en als kerkgemeenschap zetten we ons in voor mensen in nood. We delen voedsel en water uit en bidden met iedereen die gebed nodig heeft. We hebben gebrek aan heel veel, maar één ding weten we zeker: God is goed. Als kerk zijn we zwaar getroffen, maar we zien ook: de kerk leeft. We zien Gods hand, Zijn zegen."

Ds. Marvin Suarez vertelde dit tegenover Charisma News. Dirk van Genderen schreef hierover in zijn nieuwsbrief.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher