InSalvation-tour NEON: "Als je NEON staafjes breekt, geven ze licht. Dat beeld inspireerde ons"

06-10-2017 door Hendriëlle de Groot

InSalvation heeft in juni een nieuw album gelanceerd, NEON. Het is het derde album van de band die inmiddels 11 jaar bestaat. Dit najaar is er een theatertour door het hele land, waarin worship, justice & equipping centraal staan. 

De muziek verwijst naar thema’s als aanbidding en gerechtigheid, met als rode draad dat wat volgens de band de cd titel inspireerde. Zangeres Sifra:  “Als je NEON staafjes breekt, geven ze licht. Dat beeld inspireerde ons. God gaf Zijn eigen Zoon Jezus om Zijn leven voor ons te geven. Het lichaam van Jezus werd letterlijk gebroken om het licht van de wereld te worden en om de mensheid te redden door Zijn liefde en genade. Door dat licht zijn wij een nieuwe schepping en zegt Jezus zelfs in Mattheus 5:14: ‘Jullie zijn het licht van de wereld’. Wij zijn degenen die geroepen zijn om het licht te laten schijnen in deze duistere wereld. Wanneer we erkennen dat we Jezus’ liefde en genade nodig hebben, dan schijnt Zijn Licht in ons. Vanuit een ontmoeting met Hem mogen wij dat licht doorgeven aan de wereld om ons heen.”

GLORIOUS CHRIST

"Op de plekken waar we spelen zijn vaak mensen uit veel verschillende denominaties bij elkaar. Dat is prachtig. Als we samen God aanbidden dan vallen de verschillen weg en zijn we allemaal gericht op Hem. Het is echt ons verlangen om in eenheid Gods naam te verhogen en daarom is dit ook de eerste song op deze CD. Een van de sleutels voor doorbraak in aanbidding is het eenparig aanbidden van God en het belijden van de naam van Jezus. Het bind ons samen en helpt ons niet naar elkaar maar naar God te kijken. Alls we dat doen dan belooft God in Zijn woord dat Hij zichzelf aan ons zal laten zien."

NEON
Zangeres Sifra: "NEON, de single van het nieuwe album draagt een prachtig thema. De vrolijke en dansbare song nodigt uit om feest te vieren. Feest, omdat Jezus ons redding heeft gebracht door het licht van de wereld te worden. Het thema van het nummer NEON heeft ons hart en het is ons verlangen dat het mensen raakt en in beweging zet om Jezus liefde te aanvaarden en in Zijn licht te leven.’’

Bekijk de website van InSalvation voor meer informatie over de tour of om kaarten te bestellen. 

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over InSalvation-tour NEON: "Als je NEON staafjes breekt, geven ze licht. Dat beeld inspireerde ons"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!