lesbian marriage

Nieuws

06 oktober 2017 door Hendriëlle de Groot

Lesbienne beschrijft in boek hoe ze verstoten werd door christelijke organisatie

De lesbische dochter van een ‘Focus on the Family’ directeur heeft een boek uitgebracht over hoe ze werd verstoten door haar familie, nadat ze uit de kast kwam als lesbienne. Amber Cantorna beschrijft tot in detail hoe dit haar ‘alles gekost heeft’.

‘Focus on the Family’ is een zeer conservatieve Amerikaanse organisatie, die het model van het traditionele gezin hoog in het vaandel heeft staan en sterk ageert tegen abortus, scheiding, seks voor het huwelijk en relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht.

“In mijn ‘Focus on family’ opvoeding heb ik geleerd dat de LGBT gemeenschap de aartsvijand is van het christendom en dat wij verantwoordelijk zijn voor het verwoesten van het gezinsleven,” schrijft Amber in haar boek. In een interview met The Huffington Post vertelde ze hoe haar ouders haar verstootten, toen ze vertelde dat ze gay is.

Paul Batura, vicevoorzitter van de communicatieafdeling van Focus on the Family, schreef aan een e-mail aan The Christian Post dat er ‘twee kanten aan het verhaal’ zitten. De organisatie wilde verder geen commentaar geven op het boek, maar liet weten te bidden voor de families die een proces van verwijdering meemaken. “Ze verdienen onze empathie en onze gebeden.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher