Sander Terphuis

Nieuws

06 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

Prominent CU-lid roept Gert-Jan Segers op om te waken over kinderpardon

De onderhandelende partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie laten de regeling van het kinderpardon zoals deze is. Er komen dus niet meer kinderen zonder verblijfsvergunning in aanmerking om in Nederland te blijven, meldde de NOS deze week.

Vorige maand is bekend PvdA'er Sander Terphuis lid geworden van de ChristenUnie. Niet omdat hij religieus geïnteresseerd is, maar omdat hij op deze manier invloed wil kunnen uitoefenen op de toekomstige regeringspartij. Naar aanleiding van het nieuws over het kinderpardon laat Terphuis via sociale media meteen van zich horen.

"Dit gaat ChristenUnie opbreken," laat Terphuis weten via Twitter. "Kinderen na jaren wanhoop wegstemmen; als een gewetensvolle partij. Bste Gert-Jan Segers, je zei 'over principes sluit je geen compromissen.' Zijn deze kinderen geen principekwestie voor CU? Voorkom dat jou hetzelfde lot overkomt als Samsom (voormalig PvdA-leider, red.). Kinderen rekenen op jou."

D66 en ChristenUnie hebben in hun verkiezingsprogramma's staan dat zij een verruiming van de regeling willen. Maar VVD en CDA zien daar niets in.

Foto: screenshot YouTube

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher