Tijs van den Brink

Nieuws

06 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

Tijs van den Brink over het 'heidenlidmaatschap' van Sander Terphuis

Bekend PvdA'er Sander Terphuis is lid geworden van de ChristenUnie. Niet omdat hij religieus geïnteresseerd is, maar omdat hij op deze manier invloed wil kunnen uitoefenen op de toekomstige regeringspartij. Wat dan te doen met Terphuis en andere mensen die eigenlijk niet geloven?, vraagt EO-presentator Tijs van den Brink zich af.

Van den Brink: "Ik denk dat ik zou opteren voor een ‘heidenlidmaatschap’, in volle rechten. Ik geloof wel dat ik het aantal ‘heidenen’ zou maximeren op bijvoorbeeld 25 procent van alle leden, zodat je kunt voorkomen dat snoodaards op een slechte dag je grondslag wijzigen. Wat ook kan: gewoon niks doen. Dat lijkt de optie waar de ChristenUnie voor kiest."

Theoloog Rikko Voorberg pleitte voor een nieuwe naam voor de ChristenUnie. Voorberg zei onlangs: "Het christendom is niet gemaakt voor partijpolitiek. Als je de partij een politieke naam geeft, heb je op die manier de politiek geformuleerd waar je voor staat, en kunnen mensen als Sander ook meedoen. En je zaait geen verwarring over wat christelijk is."

Lees hier het volledige commentaar van Tijs van den Brink.

Foto: EO

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher