Israël

Columnist: Israël is geen land van haat tussen moslims en joden

05-10-2017 door Jeffrey Schipper

Toen columnist Judy Frijling aan haar reis begon had ze een beeld van een land met een duidelijke lijn van haat tussen moslims en joden. Een gescheiden samenleving. Dat beeld blijkt onterecht, schrijft ze op de website van Opiniez.com.

Frijling: "De eerste twee dagen heb ik doorgebracht in Tel Aviv. Daar viel me al op dat op het strand de moslima’s volledig gekleed de zee inliepen, terwijl op datzelfde stukje strand Israëliërs lagen te zonnen en sportoefeningen te doen. (...) De dagen die volgden echter, bleef ik hetzelfde plaatje zien. Of ik nou in Akko of Haifa of ergens anders was: Joden en moslims leven goed samen en respecteren elkaar. In Arabische souks zag ik tussen alle Arabieren in ook een Joodse man zijn waren verkopen. Ik was werkelijk stomverbaasd."

"Veel Palestijnen kiezen ervoor om de Israëlische nationaliteit aan te nemen omdat ze dan een veel beter leven hebben," voegt ze toe. "Veel Arabieren (Palestijnen, Druzen, Bedoeïenen) dienen ook het Israelische leger, politie of werken als beveiliger. Ze hebben geen dienstplicht, maar kiezen er vrijwillig voor om Israel te verdedigen." Frijling hoopt snel weer naar Israël te gaan. "Ik hou van het land."

Lees hier het volledige commentaar van Judy Frijling.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Columnist: Israël is geen land van haat tussen moslims en joden
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!