Nieuws

05 oktober 2017 door PKN

Haaije Feenstra verlaat dienstenorganisatie Protestantse Kerk

Met ingang van 1 januari 2018 verlaat Haaije Feenstra (56 jaar) de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en wordt hij directeur van Prisma, laat de PKN weten.

Feenstra is sinds 2005 algemeen directeur van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. Feenstra was eindverantwoordelijk voor alle werkzaamheden van de Protestantse Kerk in binnen- en buitenland, waaronder het werk van Kerk in Actie. Hij heeft in de afgelopen jaren leiding gegeven aan grote veranderingstrajecten.

Onder zijn leiding werd met de komst van JOP het jeugdwerk van de Protestantse Kerk nieuw leven ingeblazen, werd nieuw missionair elan gemobiliseerd en stichtte de Protestantse Kerk meer dan 100 pioniersplekken. Meer recentelijk is de organisatie fors afgeslankt en met het project ‘Kerk 2025 - back to basics’ meer toekomstbestendig geworden. Ook was hij verantwoordelijk voor het beleid waarmee een aantal stichtingen, waaronder Kerk en Wereld, geïntegreerd werden binnen de Protestantse Kerk.

Prisma verenigt een twintigtal christelijke organisaties die wereldwijd actief zijn in zending, ontwikkelingssamenwerking en diaconaat.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher