Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

05 oktober 2017 door Dirk van Genderen | CBN News

Twintig Iraniërs gedoopt: "Gods werk in Iran gaat door"

In Iran gebeuren in de naam van Jezus wonderlijke dingen. Jarenlang hebben christenen gebeden dat er veel Iraniërs tot geloof zullen komen. Dat wordt nu steeds meer werkelijkheid. God bouwt ook daar Zijn Gemeente.

Mike Ansari, Iraniër en christen, stelt dat nooit eerder de ‘ondergrondse kerk’ in Iran zo snel is gegroeid als nu. Ansari is directeur van Mohabat TV. Sinds 2006 zendt Mohabat TV dagelijks 24 uur christelijke programma’s in het Farsi, gericht op Iran.

Onlangs werden twintig Iraniërs gedoopt. Ze waren tot geloof gekomen door het zien van de programma’s van Mohabat TV. Elahe, één van de dopelingen, vertelt: "Omdat we geen andere gelovigen kenden, was er niemand die ons kon helpen om te groeien in het geloof. We keken alleen Mohabat TV en met de hulp van de Heilige Geest konden we groeien in het geloof."

"Jarenlang hebben we gebeden dat Iraniërs tot geloof zouden komen en zouden worden gedoopt. Nu wordt deze droom werkelijkheid."

"Sommige van deze dopelingen hebben jaren gewacht om gedoopt te kunnen worden," vertelt Ansari. "Ze zijn vastberaden te getuigen dat ze aan de Heere Jezus toebehoren."
Volgens Ansari zijn veel Iraniërs, met name veel jongeren, teleurgesteld in de islam. Velen van hen willen meer weten over het christelijke geloof.
Hij schat dat het afgelopen jaar ongeveer 16 miljoen Iraniërs één of meer programma’s van Mohabat TV hebben gezien, zo’n 20 procent van de totale Iraanse bevolking.
Inmiddels zijn er vier verschillende satelliet tv-kanalen die continu christelijke programma’s uitzenden in Iran.

Tips voor huiskerk
Nathan Rostampour heeft tien jaar leiding gegeven aan een huiskerk in Iran, totdat hij moest vluchten vanwege religieuze vervolging. Nu maakt hij programma’s voor Mohabat TV en leert hij christenen in Iran hoe ze zo veilig mogelijk een huiskerk kunnen houden. "God gebruikt de huiskerken om te laten zien dat we niet alleen het Evangelie moeten delen, maar dat we ook samen moeten komen, waar nieuwe geestelijke leiders zich kunnen ontwikkelen," stelt Rostampour.

Volgens Edward Hovsepian is het een wonder dat er zoveel Iraniërs tot geloof komen. "Jarenlang hebben we gebeden dat Iraniërs tot geloof zouden komen en zouden worden gedoopt. Nu wordt deze droom werkelijkheid."
Zijn broer, Haik Hovsepian, was voorganger in een gemeente van de Assemblies of God en werd in 1994 in Iran gedood vanwege zijn geloof in de Heere Jezus. Edward stelt dat het de overheid nooit zal lukken om de groei van het christelijke geloof te stoppen. "De overheid vervolgt de christenen, maar ze bereiken het tegenovergestelde effect, er komen juist meer mensen tot geloof."

Blijdschap
Eén van de dopelingen is Hediyeh. De blijdschap straalt nog van haar af. "We kregen een nieuwe Bijbel in de Farsi-taal," vertelt ze, "en christelijke boeken, christelijke video’s voor de kinderen en microchips met honderden lessen over discipelschap en nog veel meer evangelische bronnen."
"Gods werk in Iran gaat door" gelooft Hovsepian. "Bid dat hun geloof sterker zal worden door de vervolgingen."

Dit bericht verscheen via CBN News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Foto: Barnabas Fund


Opwekking Iran
- Grote opwekking in Iran: "In 1994 waren er ongeveer honderdduizend christenen, nu zijn dat er meer dan 3 miljoen"
- 20 ex-moslims gedoopt in Iran: "Ik verwachtte dat ik in de hel zou komen, maar God gaf mij nieuw leven"
- Iran: veel jonge moslims worden christen
- 'Maandelijks 3000 nieuwe bekeerlingen sinds coronacrisis in Iran'
- Iraniër verwacht dat Iran een christelijk land wordt
Meer over Opwekking Iran »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen