Kimmel

Emotionele talkshowhost Kimmel over de Las Vegas-schutter: “Jullie gebeden zijn niet genoeg”

04-10-2017 door Hendriëlle de Groot

De Amerikaanse talkshowhost Jimmy Kimmel heeft aan het begin van zijn show een emotioneel betoog gehouden. Hij zei dat hij bidt voor de slachtoffers van de brute schietpartij in Las Vegas en dat hij aandringt op onmiddellijke verandering van de wapenwetgeving. 

“Het is waarschijnlijk op geen enkele manier te begrijpen hoe je ooit een ander mens zoiets kunt aandoen, die gewoon naar een concert gaat om een leuke tijd te hebben en naar muziek te luisteren.”

Hij vervolgde, extreem geëmotioneerd: “Vanochtend waren er kinderen zonder ouders, vaders zonder zonen. We zijn twee politieagenten, een verpleegkundige, en een leerkracht verloren. Dat zijn de dingen die maken dat je over je nek gaat of op wilt geven.”

“Dit is een comedyshow, ik haat het om over dit soort dingen te praten. Ik zou elke avond wel willen lachen. Maar de laatste tijd lijkt dat steeds moeilijker. Het voelt alsof iemand het raam naar de hel heeft geopend.”

Vanavond gaat het niet over wapencontrole, zegt Kimmel. "Het gaat om gezond verstand. En gezond verstand zegt dat het nooit goed kan zijn om iemand toe te staan om wapens in bezit te hebben die honderden Amerikanen neer kunnen maaien tijdens een concert. Gezond verstand zegt dat je mensen die aan mentale ziekten lijden, geen wapens moet laten kopen."

Sara Sanders, de perssecretaris van het Witte Huis, zei dat het de tijd niet is voor politiek debat. "Ik weet het niet, maar er zijn 59 onschuldige mensen dood. Het was hun tijd ook niet, dus ik denk dat nu de tijd rijp is voor dit debat." Trump bezocht woensdag de rampplek en bad voor de slachtoffers en de nabestaanden, maar in februari maakte hij het juist eenvoudiger voor mensen met ernstige mentale ziekten om op een legale manier wapens te kopen.

Op de achtergrond van Kimmel verschijnen foto's van republikeinen die hebben ervoor hebben gestemd dat mensen met een 'mental illness' makkelijker aan een wapen kunnen komen. 

De leiders willen volgens Kimmel niet luisteren. "We hebben een groot probleem met wapens in dit land en ik denk dat ze er niets om geven." 

“Met alle respect die ik verschuldigd ben, jullie gedachten en gebeden zijn niet genoeg.”

Bekijk hieronder een fragment uit de talkshow van Kimmel:

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Emotionele talkshowhost Kimmel over de Las Vegas-schutter: “Jullie gebeden zijn niet genoeg”
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!