Sander Terphuis

'ChristenUnie is niet los van geloof verkrijgbaar'

04-10-2017 door Jeffrey Schipper

"Voormalig PvdA'er Sander Terphuis (foto) heeft zich onlangs als lid aangemeld bij de ChristenUnie. Zijn stap is op geen enkele manier ‘religie-gerelateerd’," constateert Wouter Beekers, directeur Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie. In het Nederlands Dagblad vraagt Beekers zich af of zijn keuze wel of niet van respect getuigt.

"Met een christelijke grondslag eigen je je Christus niet toe," maakt hij duidelijk. "Christus is groter dan al ons mensenwerk. Hij is nooit te vangen in een leer, programma, partij of institutie. Maar met zo’n grondslag ben je open over de bron waaruit je wilt drinken en ben je daarop aanspreekbaar. In onze partij komt de bijbel en het gebed er niet als een extraatje bij. De open bijbel en onze gevouwen handen maken ons tot wie wij zijn.

Getuigt het van respect voor dit recht om zo’n grondslag te ondertekenen, terwijl je geen snars gelooft van wat er staat? Ik wacht, om eerlijk te zijn, nog steeds op een antwoord op die vraag."

Lees ook: Haagse Wandelgangen: De beroemde en beruchte Sander Terphuis heeft zich aangemeld als lid van de ChristenUnie en Rikko Voorberg: ChristenUnie kan beter naam veranderen

Foto: screenshot YouTube

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over 'ChristenUnie is niet los van geloof verkrijgbaar'
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!