Luke Keller

Mooi

04 oktober 2017 door Hendriëlle de Groot

Deze tiener stond op het punt zelfmoord te plegen; tot hij de stem van God hoorde

In zijn jonge leven had Luke Keller al heel wat voor zijn kiezen gekregen. Zijn leven was niet gemakkelijk. Op tienjarige leeftijd had zijn vader hem verlaten, zijn oma was kort geleden overleden als gevolg van kanker en zijn opa zat in de gevangenis. Luke zag geen sprankje hoop meer. Hij leed aan angst, depressie en suicidaliteit. De wanhoop nam toe, tot hij het punt bereikte waarop hij geen andere uitweg meer zag dan zelfmoord te plegen.

Toen hij op een dag terug kwam van school, trof hij het lijstje aan met taken dat zijn moeder voor hem had achtergelaten. Hij ging gras maaien, in de hoop dat het geluid zijn wanhopige gedachten tot bedaren zou brengen.
In een laatste, ultieme poging om nog een beetje hoop te vinden, riep hij het uit naar God. “God, als U bestaat, als U bent wat mensen zeggen wie U bent, zeg dan iets tegen mij, want vandaag ga ik een einde maken aan mijn leven. Ik heb U nu nodig, als U echt bent,” zei Luke volgens Faithit.

God beantwoordde zijn gebed en vulde Luke met hoop. “Ik wil dat je mij volgt,” zei de Heer duidelijk tegen de suïcidale jongeman. Luke viel op zijn knieën neer, zich realiserend dat zijn leven waarde had, en dat er een God was die van hem hield.

Hij werd een briljante football speler en bedankte God voor elke overwinning, door naar de hemel te wijzen. Een gebaar dat populair werd onder zijn groeiende fanclub.

Maar anderen waren er minder enthousiast over. Uiteindelijk zou het hem worden verboden om het op die manier te vieren. Maar tot zijn verbazing draaide hij zich om en deed de menigte het voor hem.

“Ik weet dat God echt is. Het is hetzelfde gevoel dat ik had toen ik gered werd, toen ik het gras aan het maaien was. Het is hetzelfde gevoel dat ik had toen de menigte steun betuigde en God de eer gaf.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher