Joel Rosenberg

Bestseller-auteur wijst op actualiteit Ezechiël 38 en 39

04-10-2017 door Dirk van Genderen | Joel Rosenberg

Zo’n 2500 jaar geleden schreef de profeet Ezechiël dat in de laatste dagen het Joodse volk zou terugkeren naar haar eigen land, uit alle landen van de wereld, om het te herbouwen. In de hoofdstukken 38 en 39 schrijft de profeet dan over de ‘Gog en Magog oorlog’. Over deze hoofdstukken is al veel gesproken, geschreven en nagedacht. Gaat deze strijd nog plaatsvinden voor de komst van de Heere Jezus?

De Amerikaanse schrijver Joel Rosenberg schreef verschillende romans die betrekking hebben op bijbelse profetieën. De evangelicale christen wijst in een blog op de actualiteit van de hoofdstukken uit Ezechiël. De profeet schrijft over een dictator, die wordt geïdentificeerd als Gog. Hij zal opstaan in Magog (zoals Rusland volgens Rosenberg in Bijbelse tijden bekend stond) en zal volgens de evangelicale christen een samenwerking aangaan met Iran (het Bijbelse Perzië) en Turkije (het Bijbelse Gomer) en verschillende andere landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De gezamenlijke alliantie zal in zijn ogen vervolgens Israël aanvallen.

De afgelopen week was de Russische president Poetin op bezoek bij de Turkse president Erdogan. Er werd gesproken over nauwere samenwerking tussen beide landen. Dat is opmerkelijk, omdat in december 2015 de spanningen tussen beide landen nog hoog opliepen toen Turkije een Russisch gevechtsvliegtuig neerschoot.
Volgens Al Arabiya was Poetin speciaal in Turkije om het bondgenootschap tussen Rusland, Turkije en Iran te versterken. Wanneer je zoiets leest, is het volgens Rosenberg niet zo moeilijk om de link met Ezechiël 38 en 39 te leggen.

Wat nu gebeurt tussen Rusland, Iran en Turkije is in ieder geval opmerkelijk. Blogger Dirk van Genderen voegt in zijn nieuwsbrief toe: "Laten we alert zijn op de verdere ontwikkelingen. Tegelijk past ons een zekere terughoudendheid. Het is nog te vroeg om Poetin te betitelen als Gog."

Dit bericht verscheen via de blog van Joel Rosenberg in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Bestseller-auteur wijst op actualiteit Ezechiël 38 en 39
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!