Arabische vrouw

God

04 oktober 2017 door Trans World Radio

Arabieren reageren massaal op christelijke media

Christelijke media in het Midden-Oosten zijn een zeldzaam kanaal waarlangs christenen en moslims vrijelijk over het christelijk geloof praten. Trans World Radio ontvangt jaarlijks vele duizenden reacties vanuit de Arabische wereld. De directeur van TWR-Midden-Oosten komt naar Nederland om erover te vertellen.

Trans World Radio Nederland laat het Evangelie horen in meer dan 230 talen via de radio en andere media. De christelijke radioprogramma's van TWR zijn voor velen de enige manier om het Evangelie te horen.

"De macht van de media is enorm, gelukkig ook in positieve zin." Dat zegt Nabeel Yousef (schuilnaam), TWR-directeur Midden-Oosten. Hij maakt mee hoe christenen én moslims continu reageren op de boodschap die TWR uitzendt in het Arabisch; via apps, online en op de radio. Zijn verhalen over reacties uit de door oorlog geteisterde landen Syrië, Irak en Jemen zijn hoopvol – tegen alle verwachting in.

Hoopvol in Jemen
Yousef vertelt: "Zo hebben we al langere tijd contact met Ali uit Jemen. De eerste keer schreef hij: "Ik vind jullie programma mooi. Hier in Jemen lijden we veel pijn, en het ontbreekt ons aan vrede in onze harten, en voor ons land. Jullie spreken over hoop en liefde. Hoe kan ik dat vinden?" En later: "Ik wil die Jezus van jullie ook. Vertel me meer en help me om het te begrijpen." Yousef vervolgt: "Inmiddels heeft Ali in Jezus Christus zijn redding gevonden. Hij zoekt nog altijd contact met ons als hij vragen heeft over het geloof."

10 reacties per dag
Ali is niet de enige. In de eerste helft van 2017 kwamen er 1840 reacties binnen, alleen al op ‘Hoop voor Syrië’, het radioprogramma dat TWR-Nederland ondersteunt. Afkomstig uit de hele Arabische wereld komen de meeste reacties uit Egypte, en daarna volgt Syrië. Maar ook in Nederland blijken Arabische luisteraars te zijn, via internet.

Ontmoet Nabeel Yousef zelf
TWR organiseert ontmoetingen voor iedereen met Nabeel Yousef op maandag 9 en donderdag 12 oktober. Daarnaast vindt een kerkleiderslunch plaats op dinsdag 10 oktober, waarbij ook de Amsterdamse evangelist Jurjen ten Brinke spreekt. Het thema is: Het Evangelie is het antwoord – maar wie stelt de vraag? Over geloofsgesprekken met mensen die niet zoeken. Deelnemers zijn voorgangers, evangelisten en predikanten.

Klik hier voor meer informatie over de regiodagen en lees hier meer over de kerkleiderslunch.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher