ds. A. J. Britstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

Hersteld hervormd Gameren ziet ds. A. J. Britstra graag komen

De hersteld hervormde gemeente in Gameren heeft een beroep uitgebracht op ds. A. J. Britstra (foto). De kerk in Gameren zoekt een gemeentepredikant omdat ds. A. C. Rijken vorig jaar met emeritaat ging. Britstra is sinds 2013 predikant in de hhk te Maartensdijk. Onlangs bedankten ds. A. Vlietstra (Katwijk aan Zee) en ds. A. P. Muilwijk (Loon op Zand) voor een beroep uit Gameren.

In Wouterswoude hebben de hersteld hervormden een beroep uitgebracht op ds. H. de Greef. De kerk in Friesland is vacant omdat ds. IJ. R. Bijl in het begin van dit jaar vertrok naar Vriezenveen. Onlangs bedankten ds. W. Pieters en ds. N. den Ouden voor beroepen uit Wouterswoude. De Greef staat sinds 2013 op de kansel in de hhk te Nieuwe-Tonge.

De hersteld hervormde gemeente te Arnemuiden moet opnieuw op zoek naar een eigen predikant. Ds. R. van de Kamp verhuist niet naar Zeeland en blijft actief in Putten. De Zeeuwse gemeente is sinds 2011 vacant. Ds. H. Juffer werd destijds 'eervol' uit het ambt van predikant te Arnemuiden ontheven. Van de Kamp bedankt onlangs ook voor beroepen uit Houten-Breukelen en Nederhemert.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.