moslima

Nieuws

03 oktober 2017 door Hendriëlle de Groot

Na twee abortussen werd deze moslimvrouw christen en pro life

Toen ze tiener was, trok Deyra Little haar moslimgeloof al in twijfel. Ze dwaalde af en belandde op een pad van drugs, meerdere seksuele partners en roekeloos gedrag. Ze heeft uiteindelijk twee abortussen ondergaan. Maar haar leven veranderde toen ze vriendschap sloot met een christen. Onlangs schreef ze het boek ‘Van de islam naar Christus: het pad van een vrouw door de raadsels van God.'

"Mijn atheïsme heeft me verlicht van de lasten van het geweten," schreef ze in haar boek. Seks voor het huwelijk was totaal geen issue voor haar, omdat seks een natuurlijke behoefte was. Het onderdrukken van seksuele verlangens zou leiden tot agressie en geweld. “Abortus was geen moord, omdat een foetus niet meer dan een klomp cellen is,” zei ze volgens LifeNews.

"Ik geloofde niet dat het een baby was. Het was maar een cluster weefsels die mijn huidige levensstijl en vooral voor mijn toekomst bedreigde," schreef Little. "Enver (haar vriend, red.) en ik hebben er geen discussie over gehad. Zodra de urinetest positief bleek, maakten we een afspraak met een gynaecoloog die abortussen uitvoert."

Toen ontmoette ze Therese. "Therese was de eerste pro life persoon die ik ooit had gekend," schreef Little. "Haar overtuiging over het leven dat begon bij de bevruchting was zo sterk en inspirerend dat, hoewel ik het niet met haar eens was, ik jaloers was op het vertrouwen dat ze liet zien.” De manier waarop Therese tegen abortus aankeek, heeft haar diep geraakt.

Ze wilde de bewerigen van Therese eerst afdoen als religieus, gek en anti-feministisch. “Maar de wetenschap, die mijn ‘god’ was, bewees dat het weefsel dat met een abortus wordt verwijderd, een hartslag heeft,” scheef ze. “Ik beweerde dat vrouwen toegang moesten hebben tot geboortebeperking, waaronder abortus, om zichzelf te bevrijden van de tirannie van mannen, hoewel ik wist dat abortus vrouwen traumatiseert en littekens geeft. Als pragmatische, zelfzuchtige atheïst heb ik gerouwd over mijn abortussen.”

Later besloot ze om haar leven aan Jezus te geven. “Vanwege de liefde en barmhartigheid van Christus, streef ik er elke dag naar om manieren te vinden om mijn geloof te delen. Ik val regelmatig terug, maar dan is er altijd weer vergeving, genade en liefde die mij terug leiden naar Jezus."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher