Trump

Nieuws

03 oktober 2017 door Hendriëlle de Groot

Trump na aanslag Las Vegas: "De Heer is dichtbij de gebrokenen van hart"

President Trump heeft een krachtige steunbetuiging gegeven na de recente aanslag die de stad Las Vegas heeft getroffen. Trump vroeg de Amerikanen om naar de Heer op te zien, voor hoop en troost in hun verdriet en om te verlangen naar de dag waarop alles weer nieuw zal worden gemaakt.

“We zijn vandaag samengekomen in verdriet en verslagenheid,” zei de president, duidelijk aangeslagen door deze zinloze daad van geweld waarbij zeker 58 mensen om het leven zijn gekomen. Over de dader zei Trump: “Hij heeft meer dan vijftig mensen op brute wijze vermoord en honderden verwond. Het was een daad van puur kwaad.”

“Ik wil de politieafdeling van Las Vegas en alle hulpverleners bedanken voor hun moedige inspanningen,” vervolgde de president. “De snelheid waarmee zij handelden, is wonderbaarlijk en voorkwam nog meer verlies van mensenlevens. Dat zij de schutter zo snel hebben gevonden nadat de eerste schoten waren gelost, is iets waarvoor we altijd dankbaar zijn.”

Over de nabestaanden zei hij: “We kunnen hun pijn niet begrijpen en hun verlies niet voorstellen.”

“We bidden voor jullie en we zijn er voor jullie,” zei Trump tegen de slachtoffers. “De Schrift leert ons dat de Heer dicht bij de gebrokenen van hart is en degenen redt, die diep getroffen zijn. We zoeken troost in deze woorden, want wij weten dat God in de harten leeft van hen die rouwen.”

“Zelfs de donkerste ruimte kan worden verlicht door een enkele lichtstraal en zelfs de verschrikkelijkste wanhoop kan verlicht worden door een enkele straal van hoop.”

“Melania en ik bidden voor elke Amerikaan die gewond is geraakt of een geliefde is verloren door deze vreselijke, vreselijke aanslag.”

“We bidden voor de dag waarop het kwaad is verbannen en de onschuldigen veilig zijn voor haat en angst,” verklaarde Trump “Moge God genezing geven, en moge God de rouwende gezinnen de kracht geven om door te gaan.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher