Nicole Buch

Levensverhaal

02 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

Nicole werd overvallen en hoorde dat haar man terminaal was

“Ik wilde Menno beschermen, maar ik kon hem op dat moment niet beschermen.” Dat vertelt Nicole Buch in het programma ‘Thuis’ bij de tv-zender Family7. Ze beschrijft hoe zij de overval op haar en haar inmiddels overleden man Menno Buch heeft ervaren. In hun huis werden ze ’s nachts bruut overvallen. In de gevangenis zocht zij één van de daders op voor het programma ‘Buch buiten de bajes'. Die ontmoeting leverde een heftige emotie op, maar de dag na de overval was erger: “Een dag na de overval kregen we te horen dat Menno terminaal was, dat was voor mij veel heftiger.”

In het gesprek dat Nicole heeft met Jan van den Bosch praat ze openhartig over haar leven. “Eenzaamheid is één van de grote thema’s in mijn leven. Ik reis alleen, ik ga alleen uit eten en ik doe eigenlijk alles alleen.” Ondanks de eenzaamheid en heftige ervaringen gaat Nicole hoopvol door. In de zoektocht naar de zin van het leven zegt ze: “Ik word door vrienden een ‘hopige’ genoemd.”

Het kernwoord in haar leven is liefde. In het boek dat ze geschreven heeft over Menno schrijft ze hierover een persoonlijk woord aan Jan: 'Thuis is daar waar je liefde vindt. Liefde is geenszins vanzelfsprekend. Het is een voorrecht en rijkdom om liefde te mogen kennen, ook al is die soms tijdelijk, zo illustreert het boek. Het leven is een avontuur’.

Bekijk in het programma ’Thuis' het zeer persoonlijke gesprek met tv-presentatrice Nicole Buch, maandag 2 oktober; 21:00 uur bij Family7. Bekijk ook onderstaande video:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher