Rikko Voorberg

Nieuws

02 oktober 2017 door Radio 1

Rikko Voorberg: ChristenUnie kan beter naam veranderen

Bekend PvdA'er Sander Terphuis is vorige week lid geworden van de ChristenUnie. Niet omdat hij religieus geïnteresseerd is, maar omdat hij op deze manier invloed wil kunnen uitoefenen op de toekomstige regeringspartij. Volgens theoloog Rikko Voorberg blijkt hieruit dat de ChristenUnie niet uitsluitend een partij voor maatschappelijk betrokken christenen is. 

Om die reden pleit de commentator in het Radio 1-programma Dit is de Dag voor een nieuwe naam voor de ChristenUnie. Voorberg: "Het christendom is niet gemaakt voor partijpolitiek. Als je de partij een politieke naam geeft, heb je op die manier de politiek geformuleerd waar je voor staat, en kunnen mensen als Sander ook meedoen. En je zaait geen verwarring over wat christelijk is."

Piet Adema, landelijk voorzitter van de ChristenUnie, is het niet met hem eens. "Wij zijn een partij van betrokken christenen. Dat mag duidelijk worden in onze partijnaam." In gesprek met EO Visie onderstreept hij dat de ChristenUnie tegelijkertijd "politiek bedrijft voor de hele samenleving, dus niet exclusief voor christenen. Maar als je lid wilt worden, moet je iets hebben met de grondslag."

Klik hier om het radiogesprek terug te luisteren en lees hier het volledige interview met Piet Adema.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher