Nieuws

02 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

Verontruste predikant verlaat GKv

Opnieuw heeft een predikant de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) verlaten vanwege ontwikkelingen binnen het kerkverband. Dr. A. Bas treedt toe tot de Gereformeerde Kerken Nederland (GKN), meldt het Reformatorisch Dagblad.

De predikant van de GKv te Kornhorn en Marum (Groningen) maakt zich al langere tijd zorgen over "bepaalde ontwikkelingen" binnen de kerk. Eén van die ontwikkelingen is het feit dat de GKv onlangs besloot dat vrouwen aan de slag kunnen als diaken, ouderling en predikant. Bas maakt duidelijk dat hij als onderzoeker verbonden blijft aan de Theologische Universiteit Kampen (TUK).

De Gereformeerde Kerken Nederland werd op 26 november 2009 opgericht door enkele kerken en predikanten van de GKv en de Gereformeerde Kerken in Nederland (hersteld), een eerdere afsplitsing van de GKv. GKN-leden zijn verontrust over onder andere de toelating van nieuwe liederen, de prediking van de zondagsheiliging, de procedure rondom echtscheiding en de visie op de kerk-zijn binnen de GKv.

Eerder dit jaar verlieten ook emeritus-predikanten ds. A. de Jager en ds. D. de Jong de GKv. Laatstegenoemde sloot zich aan bij de GKN.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher