Israël Palestina

Palestijnse schoolboeken demoniseren nog steeds Joden en Israël

02-10-2017 door CIDI

Lesmateriaal voor Palestijnse kinderen demoniseert al jaren Joden en Israël. De door de Palestijnse Autoriteit gebruikte boeken kennen ook dit schooljaar geen verbetering, merkt het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) op.

Het lesmateriaal voor dit schooljaar zet een traditie voort van haatzaaierij en verdraaiing van de geschiedenis onder Palestijnse kinderen. Op kaarten is de staat Israël niet te vinden. In plaats daarvan wordt het hele gebied Palestina genoemd. Jonge steden zoals Tel Aviv bestaan volgens de boeken niet. Joodse connecties met historische en heilige plekken in het land worden ontkend. De Tempelberg, de Grot van de Aartsvaders, de Tombe van Rachel; volgens het lesmateriaal betreft het allemaal islamitische heilige plekken die door Joden bedreigd zouden worden.

De haatdragende teksten worden ook door UNRWA gebruikt, waarmee de VN bijdraagt aan het radicaliseren van Palestijnse scholieren. De Nederlandse regering doneert elk jaar miljoenen aan de PA en UNRWA. De verwerpelijke inhoud van de nieuwe Palestijnse schoolboeken is aan het licht gekomen door een onderzoek door het Center for Near East Policy Research, het Simon Wiesenthal Center en het Middle East Forum.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Palestijnse schoolboeken demoniseren nog steeds Joden en Israël
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!