vaticaan

Nieuws

29 september 2017 door Katholiek Nieuwsblad

Vaticaan roept op tot matigen oorlogsretoriek

De Vaticanaans vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties, aartsbisschop Paul Richard Gallagher, heeft alle landen opgeroepen tot diplomatie en dialoog, meldt het Katholiek Nieuwsblad.

Alle landen moeten afstand nemen van de “huidige escalatie en militaire voorbereidingen”, zegt de pauselijke diplomaat. Hij citeerde paus Pios XIII (1939-1958), enkele dagen voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. “Het gevaar is acuut, maar er is nog tijd. Met de vrede is niets verloren. Met de oorlog is alles verloren. Mogen de mensen terugkeren tot wederzijds begrip en de onderhandelingen hervatten.”

In zijn toespraak doelde hij op het oplopende conflict tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten, zonder beide landen te noemen. De Noord-Koreaanse minister van buitenlandse zaken Ri Yong-ho zei dat de uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump van afgelopen weekeinde gelijkstaan aan een oorlogsverklaring. Hij zei dat zijn land zich het recht voorbehoudt om Amerikaanse bommenwerpers neer te halen indien zij het luchtruim schenden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher