vaticaan

Vaticaan roept op tot matigen oorlogsretoriek

29-09-2017 door Katholiek Nieuwsblad

De Vaticanaans vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties, aartsbisschop Paul Richard Gallagher, heeft alle landen opgeroepen tot diplomatie en dialoog, meldt het Katholiek Nieuwsblad.

Alle landen moeten afstand nemen van de “huidige escalatie en militaire voorbereidingen”, zegt de pauselijke diplomaat. Hij citeerde paus Pios XIII (1939-1958), enkele dagen voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. “Het gevaar is acuut, maar er is nog tijd. Met de vrede is niets verloren. Met de oorlog is alles verloren. Mogen de mensen terugkeren tot wederzijds begrip en de onderhandelingen hervatten.”

In zijn toespraak doelde hij op het oplopende conflict tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten, zonder beide landen te noemen. De Noord-Koreaanse minister van buitenlandse zaken Ri Yong-ho zei dat de uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump van afgelopen weekeinde gelijkstaan aan een oorlogsverklaring. Hij zei dat zijn land zich het recht voorbehoudt om Amerikaanse bommenwerpers neer te halen indien zij het luchtruim schenden.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Vaticaan roept op tot matigen oorlogsretoriek
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!