koffie

Nieuws

29 september 2017 door CBN News

Chinese barista in Beijng vertelt klanten over Jezus

De Chinese barista Wei Han Ye schenkt niet alleen koffie voor zijn klanten, hij vertelt hen ook over Jezus. Wekelijks geeft hij Bijbelstudies in zijn winkel en dat verklaart zijn succes, zo vertelt hij aan CBN News.

Toen Starbucks de eeuwwisseling een winkel opende in Beijng, ging dat niet vanzelfsprekend. De Chinezen moesten de smaak van koffie leren waarderen. Ook moest hij zelf leren om koffie goed te kunnen zetten. De smaak, zo vertelt hij, trok hem meteen aan en hij ging experimenteren met nieuwe smaken. Toen hij met een christenvriend in gesprek ging over zijn zorgen, werd hij zich ervan bewust dat hij iets miste. Hij ging mee naar de kerk en dat betekende het keerpunt in zijn leven.

Hij droomde van een eigen koffiezaak en uiteindelijk ging die droom in vervulling. Het werd een succes, steeds meer mensen kwamen naar zijn winkel. Als mensen hem vragen wat zijn succes verklaart, wijst hij hen graag op God. “Het gaat niet om mij, God deed het voor mij.” Elke vrijdagavond geeft hij Bijbelstudie in zijn winkel, voor mensen die nieuwsgierig zijn naar het geloof. Nu, tien jaar later, heeft hij plannen om nog een aantal koffiewinkels te openen in China, zodat meer mensen de kans krijgen om te horen over God.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher