Erdogan wil dominee VS ruilen tegen Gülen

29-09-2017 door ND en ANP

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de Verenigde Staten indirect voorgesteld de Amerikaanse dominee Andrew Brunson te ruilen tegen Fethullah Gülen. Deze islamitische geleerde, die al jaren in de VS woont, wordt door Ankara verantwoordelijk gehouden voor de mislukte staatsgreep in juli 2016.

Na de staatsreep werden in Turkije duizenden mensen opgepakt, op verdenking van betrokkenheid. Onder hen was ook Brunson, voorganger van een kleine christelijke kerkgemeenschap in Izmir aan de Turkse westkust. Sinds oktober vorig jaar zit hij vast omdat hij tot het netwerk van Gülen zou behoren. De VS meent dat de predikant ten onrechte is gearresteerd en heeft zijn vrijlating geëist.

In een toespraak voor politiefunctionarissen stelde Erdogan de ruil voor. “Geef ons deze geestelijke terug, zeggen ze. Jullie hebben ook een geestelijke. Geef die dan aan ons. Dan kan gemakkelijk en snel, hij woont in Pennsylvania en hoeft niet terecht te staan. De geestelijk die bij ons zit wel, daarna leveren we hem uit.”

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Erdogan wil dominee VS ruilen tegen Gülen
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!