kinderboekenweek

Nieuws

29 september 2017 door NOS en AD

Christelijke scholen boycotten kinderboekenweek vanwege thema 'gruwelijk eng'

Christelijke basisscholen boycotten de kinderboekenweek, die volgende week begint. Ze storen zich aan het thema ‘gruwelijk eng’. Ze kiezen daarom voor een alternatief, zoals het thema ‘spannend’ of meedoen aan de Christelijke Kinderboekenweek.

Ze vinden dat het kinderen onnodig bang maakt. Boeken over spoken en geesten z ouden niet bij het geloof passen. Honderden scholen zijn overgestapt naar de Christelijke Kinderboekenweek. ,,We willen het lezen bevorderen, niet de kinderen bang maken'', zegt Jeroen de Bruin, directeur van de Rotterdamse Heijbergschool in het AD.

"Dit moet je niet doen, dan weet je dat er reacties komen", zegt directeur David Hulshof van de christelijke basisschool in Andel tegen Omroep Brabant. "Het gaat om normen en waarden. Je moet als school rekening houden met verschillende achtergronden van ouders en kinderen.”

Ook basisschool De Blinkerd in het dorp Monster in Zuid Holland doet niet mee aan de themaweek. “Vanuit onze christelijke identiteit vinden we het gewoon niet passen om dat te promoten. Dat wordt vanuit de Bijbel ook gezegd, dat je daar geen aandacht aan moet besteden”, zegt directeur Huig Taal in het AD.

Scholen hebben zelf het thema veranderd, zoals ‘spannend’ of doen mee aan de Christelijke Kinderboekenweek, die het thema ‘Bibbers in de Buik’ heeft. De Christelijke Kinderboekenweek zag het aantal aanmeldingen met veertig procent toenemen.

De Kinderboekenweek koos vaker voor controversiële thema’s. Zo werd in 2005 ‘De Toveracademie’ gekozen, een thema dat ook op veel afhakers kon rekenen. Christelijke scholen wilden zich niet inlaten met occulte praktijken.

 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher