Nieuwe predikant De Bree (39) wil Gods liefde in Utrecht zichtbaar maken

28-09-2017 door Stadsblad Utrecht

Nieuwe predikant De Bree (39) wil Gods liefde in Utrecht zichtbaar maken
De Nieuwe Kerk in Utrecht heette onlangs ds. Dirk de Bree welkom als nieuwe wijkpredikant. Dat zegt hij in een interview met Stadsblad Utrecht.

De Bree wil samen met ds. Lydia Kansen-Brasz van betekenis zijn voor de stad. De Bree: “Luisteren en aanwezig zijn in je eigen buurt kan iedereen. Je moet het wel willen en ervoor kiezen. Ik geloof dat juist in die luisterende aanwezigheid Gods liefde zichtbaar kan worden.”

Hij voelt zich geroepen om de Bijbel te vertalen naar vandaag de dag, de woorden van God dicht bij mensen te brengen. “Als mensen in nood zijn en hulp nodig hebben is het eenvoudig om de kerk te vinden en voor de kerk om iets te betekenen. Maar hoe zit het met mensen met een geslaagd en goed geregeld leven? Welke boodschap heeft de kerk voor hen?”

Tijdens de intrededienst inspireerde De Bree bezoekers om om te kijken naar de nood in ieders omgeving. De afgelopen zeven jaar was hij als predikant in Nieuwegein nauw betrokken bij de veranderende kerk in de samenleving. Hij ontmoete christelijke migranten. Uiteindelijk vormde zich de interculturele pionierskerk Cross Culture Nieuwegein, met mensen uit diverse landen.De Bree zegt daarover: “Ga eerst eens luisteren, mensen leren kennen, met elkaar optrekken. Ik geloof echt dat daarin iets van God zichtbaar wordt, de liefde van Jezus.”

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Nieuwe predikant De Bree (39) wil Gods liefde in Utrecht zichtbaar maken
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!