Religie niet passé volgens Van der Ham en Aboutaleb

28-09-2017 door Reformatorisch Dagblad

Is religie passie? Rotterdamse burgemeester Aboutaleb en Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond, vinden van niet. Ze zeiden dat tijdens een debat dinsdagavond in de Pelgrimvaderkerk. Dat bericht het Reformatorisch Dagblad.

Ze gingen dinsdagavond met elkaar in debat in de Pelgrimvaderkerk in Rotterdam, onder leiding van eo-presentator Thijs van den Brink. Het thema van de debatavond was ‘Is religie passé?’

De hervormde gemeente Delfshaven, onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland, viert dit jaar dat er in Delfshaven al zeshonderd jaar een christelijke gemeente samenkomt. Aanleiding om het Pelgrim Podium op te richten. Het is de bedoeling dat er drie keer per jaar een debatavond wordt georganiseerd. Dinsdagavond was het debuut.

De Rotterdamse burgemeester is zelf praktiserend moslim. De toegevoegde waarde van religie in de maatschappij is voor hem overduidelijk en niet te verbergen. Religie noemt hij een inspiratiebron voor het burger-zijn. “Religie moet mensen niet uitsluiten, maar insluiten”, zei hij. “Een neutrale overheid is geen religievreemde overheid.”

Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond en voormalig D66-politicus, is niet echt religieus opgevoed. Hij zegt atheïst te zijn. Hij vindt dat religie niet passé is. Volgens hem heeft de samenleving georganiseerde religie mogelijk gemaakt, bij wijze van noodzaak.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Religie niet passé volgens Van der Ham en Aboutaleb
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!