Nieuws

28 september 2017 door Barneveldse Krant

Ds. Jan Maasland stopt: “Preken is mooi werk, maar het houdt een keer op”

Ds. Jan Maasland (74) legt zijn ambt neer. Veertien jaar geleden ging hij met vervroeg emeritaat, maar nu stopt hij echt. Zondag preekte hij voor het laatst in Wilsum, waar hij vijftien jaar geleden in het ambt werd bevestigd. Dat schrijft de Barneveldse Krant.

Maasland was zeventien jaar lang predikant in Barneveld en Kootwijkerbroek. Toen hij 62 jaar was, ging hij vanwege gezondheidsredenen met vervroegd emeritaat, maar hij bleef drie keer per maand een dienst leiden. Tot september vorig jaar stond hij de hervormde gemeenten in Putten, Harderwijk en Nijkerk bij. Nijkerk verleende hij elf jaar lang pastorale zorg aan ouderen. ,,Die kerk groeide en groeide maar. Het was voor één predikant te veel.''

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Nu is het moment gekomen dat hij echt stopt. Hij kampt met rugklachten, pijnlijke enkels en heeft last van artrose in zijn voeten. Ook psychisch is het werk hem te zwaar geworden. “Een goede vertolking heeft me altijd zeer na aan het hart gelegen, maar ik kan die niet meer zo makkelijk rond krijgen. Ik wil het mezelf ook niet meer aandoen.”

De tijd die hij overhoudt, hoopt hij aan zijn kinderen en kleinkinderen te besteden. Ook wil hij tijd vrij maken voor zijn grote hobby, literatuur en theologie. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher