robot

Nieuws

28 september 2017 door Nu.nl

Ontslagen werknemer Uber start kerk rond kunstmatige intelligentie

Anthony Levandowski, die bij taxidienst Uber werd ontslagen omdat hij bedrijfsgeheimen zou hebben gstolen, start een kerk op basis van kunstmatige Intelligentie. 

Dat meldt nieuwssite Nu.nl op basis van een uitgebreid profiel dat Wired over hem schreef. Levandowski diende documenten in om een eigen kerk te starten onder de naam ‘Way of Future’. De religieuze organisatie heeft ls doel om "een goddelijk figuur op basis van kunstmatige intelligentie te ontwikkelen en te promoten". Door de Godheid te aanbidden, wil de kerk bijdragen aan de maatschappij.

Levandowski was de laatste tijd in het nieuws als belangrijkste speler in de rechtszaak tussen google-zusterbedrijf Waymo en taxidienst Uber. Hij was bij Google een van de belangrijkste werknemers die aan zelfrijdende auto's werkte. Het bedrijf verdent hem ervan dat hij 14.000 documenten heeft gestolen om zijn eigen startup Otto te beginnen, die later ingelijfd werd door Uber. Uber ontkent echter de gestolen informatie in bezit te hebben. Hij is wel ontslagen bij Uber, omdat hij niet aan de rechtszaak wilde meewerken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher