Nieuws

27 september 2017 door Driestar hogeschool

Driestar hogeschool: Opleiding pedagogiek beste van Nederland

De deeltijdopleiding pedagogiek en de lerarenopleiding Duits van Driestar hogeschool zijn de beste van Nederland. Ook de pabo in Gouda is een topopleiding. Dat blijkt uit de Keuzegids Hbo 2018.

De studenten pedagogiek zijn zeer tevreden over deze deeltijdopleiding bij Driestar hogeschool. De inhoud van de opleiding vinden ze heel goed en ze zijn enthousiast over het vaardighedenonderwijs. De studie scoort 88 (van 100) punten in de Keuzegids Hbo 2018, samen met de particuliere pedagogiekopleiding van de Hogeschool voor Pedagogisch en Sociaal-Agogisch Onderwijs in Groningen. Tussen de lerarenopleidingen van Driestar hogeschool valt de tweedegraads lerarenopleiding Duits op: met 80 punten de beste van Nederland. De meeste punten gaan naar de docenten en de inhoudelijke begeleiding die zij studenten geven.

“Onze hogeschool heeft een goed studieklimaat,” vertelt Willemieke de Jong, studieleider pedagogiek bij Driestar hogeschool. “Studenten en docenten zijn op elkaar betrokken. De opleiding is kleinschalig en typeert zich door persoonlijk contact en samen leren. We doen ons best om kwaliteit te bieden; met een team van goede docenten geven we onze opleiding een stevige inhoud. Het stemt ons dankbaar dat studenten dat ook herkennen en waarderen en we nu zelfs op een gedeelde eerste plaats staan.”

Studenten van alle opleidingen bij Driestar hogeschool zijn enthousiast over de faciliteiten die de hogeschool biedt. Kees Ritmeester is blij met de positieve score voor de pabo: “Het is mooi om te zien dat studenten genieten van het onderwijs wat ze bij ons mogen volgen. We hebben in de achterliggende opleiding veel geïnvesteerd in een studie die opleidt voor de praktijk in de basisschool. Fijn dat we dat in de waardering voor voorbereiding op loopbaan terug zien!”

De Keuzegids Hbo 2018 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.) in Leiden. De gids bevat een systematische kwaliteitsvergelijking van verwante opleidingen in het hoger onderwijs.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher