trump

Tegenslag voor Trump: protegé verslagen in voorverkiezing

27-09-2017 door NOS en NRC

Opnieuw een tegenslag voor Trump: de kandidaat die de steun had van de president en de partijtop, Luther Strange, heeft het moeten afleggen tegen de extreem conservatieve Roy Moore. De protegé van Trump is verslagen in een voorverkiezing.

De kandidaat voor de Senaatszetel voor Alabama die nadrukkelijk door Donald Trump werd gesteund, is verslagen door zijn conservatief-christelijke tegenstander. De president en zijn partij hadden maarliefst tien miljoen dollar in de campagne van Strange gestoken. Dit betekent dus een flinke nederlaag.

De Senaatszetel kwam vrij toen oud-senator Jeff Sessions benoemd werd tot minister van Justitie. Trump en vice-president Mike Pence vlogen zelf naar Alabama om campagne voor Strange te voeren.

De winnaar, de diepgelovige Moore, kreeg 56 procent van de stemmen in de Republikeinse voorverkiezing. Moore werd in 2003 ontslagen als Opperrechter van het Hooggerechtshof in Alabama, omdat hij weigerde een monument voor de Tien Geboden weg te halen uit het Gerechtsgebouw. Later werd hij herkozen, maar in 2013 opnieuw geschorst, omdat hij weigerde het homohuwelijk toe te staan. Hij heeft eens gezegd dat homoseksueel gedrag strafbaar moet worden.

Hij trok de aandacht door tijdens een campagnebijeenkomst zijn wapen te trekken, om te bewijzen dat hij voorstander is van het recht op vrij wapenbezit en dat Gods wil boven de wet gaat.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Tegenslag voor Trump: protegé verslagen in voorverkiezing
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!