André van Zyl

André van Zyl deelt drie tops en flops voor aanbiddingsleiders

27-09-2017 door Rik Bokelman

Dankzij aanbiddingsledier André van Zyl zingen we in Nederland In die hemel is die Heer. Hij is actief als zanger, spreker en aanbiddingsleider. Ellie Norden sprak voor GeloofwaardigSpreken.nl met de zanger over wat het inhoud om aanbiddingsleider te zijn. 

André van Zyl vertelt op de website wat een aanbiddingsleider een goede aanbiddingsleider maakt. "Een goede aanbiddingsleider neemt de gemeente mee in aanbidding en daarnaast leidt hij de band."

Als aanbiddingsleider iets delen op het podium voegt alleen iets toe als het echt en kwetsbaar is, zegt hij. "Vertel persoonlijke verhalen en deel getuigenissen van jouw leven met God. Maar als aanbiddingsleider moet je vooral niet te veel praten."

Drie tops voor aanbiddingsleiders: 
1. Je kunt mensen alleen brengen waar je zelf bent geweest. "Hiermee bedoel ik dat het belangrijk is de dienst en liederen eerst helemaal te doorleven. Ga bidden, denken, voelen, dromen, verwachten. Aanbiddingsleider zijn gaat veel dieper dan alleen liederen uitzoeken en ze vervolgens op zondag zingen."
2. Zorg dat je de teksten eigen maakt. "Laat diep tot je doordringen waar ze over gaan, wat God wil zeggen, wat de diepere betekenis is."
3. Focus je op je identiteit in Christus. "Als er wat misgaat in de dienst of als mensen niet meedoen, betekent dat niet iets voor jouw identiteit in Christus."

André van Zyl deelt ook drie flops: 
1. "Wees niet onzeker als het lijkt of er niks gebeurt. Ga niet geforceerd dingen zeggen of mensen pushen in beweging te komen. Doe juist een stapje terug en creëer rust in de muziek."
2. "Kijk uit voor de automatische piloot. Daarmee bedoel ik: probeer nummers ook eens anders te doen."
3. "En wees als aanbiddingsleider niet te autoritair in een band. Laat ruimte voor de meningen en ideeën van anderen. Wees een autoriteit zonder autoritair te zijn."

Lees het hele gesprek met André hier.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over André van Zyl deelt drie tops en flops voor aanbiddingsleiders
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!