Nieuws

27 september 2017 door De Stentor

Burgemeester: "Niet kerk, maar ik ga over zondagsrust"

Niet de kerk, maar de burgemeester bepaalt of er ontheffing komt van de Zondagswet aangaande de begintijd van het hardloopevenement Diepe Hel Holterbergloop en of de zondagrust wordt gehandhaafd. Dat zegt burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten in De Stentor.

De Diepe Hel Holterbergloop moet op zondag 29 oktober een uur later starten dan in de eerste instantie was gepland, om de zondagsrust te bewaren. Niet om half elf, maar pas om half twaalf mogen de lopers van start gaan van de gemeente, zo besliste de burgemeester.

Volgens de organisatie hadden de kerken in Holten echter geen enkel probleem met de vroegere starttijd. ,,Gereformeerde kerk De Kandelaar vond onze starttijd prima. Ze wilden zelfs nog wel schuiven in hun eigen tijd. Maar de gemeente beslist, dus zijn we genoodzaakt dat te respecteren en een uur later te starten", zei de teleurgestelde voorzitter Hans Stokvis van de Diepe Hel Holterbergloop eerder.

Volgens burgemeester Arco Hofland van Rijssel-Holten is de mening van de kerken ‘zeker niet doorslaggevend’. Dat is enkel en alleen de bevoegdheid van de burgemeester.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher