Nieuws

27 september 2017 door Barneveldse Krant

"Ik geloof dat er in elke vrouw een diamant zit"

Als een juweel, zo worden vrouwen gezien bij de DoorBrekers. Vrijdagavond 29 en zaterdag 30 september is er een vrouwenavond, waarbij Ilona Paauwe gastvrouw is. “Ik geloof dat er in elke vrouw een diamant zit.”

Het idee voor een avond speciaal voor vrouwen, de ‘Diamond Nights’, ontstond in 2013. Ilona Paauwe, die samen met haar man Peter aan het roer staat van de DoorBrekers, met vestigingen in Barneveld en Amersfoort, raakte geïnspireerd tijdens een bijeenkomst over gevluchte Syrische vluchtelingen in een Jordaans tentenkamp, vertelt ze in de Barneveldse Krant. Hun verdriet om het verlies van man en kinderen was extreem en dat raakte haar. “Dat heeft mijn hart geopend voor gewonde vrouwen.”

De naam Diamonds komt uit Spreuken 31: ‘De waarde van de vrouw gaat die van robijnen ver te boven’. Toch ziet Ilona dat veel vrouwen hun eigenwaarde niet kennen. “Ik geloof dat er in elke vrouw een diamant zit. Maar sommige diamanten zijn ruw, zitten onder het stof, moeten opgepoetst en gepolijst worden. Ze schijnen niet. Een diamant gaat echt schitteren, als Gods licht erop schijnt. In het donker zie je er niks van, maar zodra het licht erop valt, zie je ontzettend veel facetten. Dan worden vrouwen sterker op alle terreinen, zoals werk, het gezin en de familie."

Het programma van Diamonds Night is elke keer anders. Als sprekers zijn de Engelse Arianne Walker en Jenny Gilpin uitgenodigd, vrouwen die zich inzetten voor beschadigde en kwetsbare vrouwen en meisjes. Tijdens de conferenties gaat het erom dat de vrouwen opgebouwd worden, geïnspireerd raken en tegelijk een balans vinden in hun leven. “Soms kun je als vrouw ook gewoon even aan de voeten van Jezus zitten, zoals je ziet in het Bijbelverhaal over Martha." Klik hier om kaarten te bestellen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher