God

27 september 2017 door Hour of Power

Jonathan Vroege: "Ik ben erachter gekomen dat vertrouwen in God zo goed is, voor je hartgesteldheid en stressniveau!"

Hij is geboren in Dirksland, getogen in Middelharnis en hij heeft een dijk van een stem. Hij speelde in de musical Jozef en recent in de Lion King. Jonathan Vroege ontdekte zijn zangtalent toen hij meedeed aan het songfestival op school en hij tot zijn verbazing won. Kennelijk kon hij best ‘aardig zingen’ zoals hij zijn talent nuchter omschrijft.

Jonathan groeide op in een christelijk gezin met biddende ouders. Jonathan: “Tot voor kort had ik eigenlijk best een zorgeloos bestaan. Je groeit op binnen de christelijke wereld, gaat naar een christelijke kunstzinnige school, heel veilig allemaal. En dan word je aangenomen op het conservatorium in Utrecht. Het ging allemaal heel goed.” In verband met zijn carrière gaat hij aan de slag met een personal trainer. Deze trainer gaat niet alleen fysiek maar ook mentaal met Jonathan aan de slag. Jonathan: “Doordat het zo goed ging, groeide mijn ego ook.” Lachend: “Mijn trainer merkte dat natuurlijk al van kilometers afstand! Toen zei hij op een gegeven moment tegen me: ‘Ik ga je je ego laten voelen’. Toen kwam ik mezelf heel hard tegen!”

Door een conflictsituatie in zijn leven breekt een periode aan waarin hij weet dat God aan zijn zijde is, maar hij wel veel ‘waarom’ vragen heeft. Jonathan: “Ik lees momenteel in het bijbelboek Koningen en Kronieken. Je ziet in de verhalen dat wanneer mensen op God vertrouwen het altijd goed komt. Soms moesten ze wel de strijd aangaan maar God geeft hen de overwinning, hoe groot de vijand ook is. Ik ben erachter gekomen dat vertrouwen in God zo belangrijk is, voor zowel je stressniveau maar vooral ook voor je hartsgesteldheid.”

Bekijk hier het interview bij Hour of Power.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher