Metamorfose Grote Kerk Zwolle: wat gebeurt er met de bomen?

26-09-2017 door In de buurt

De Grote Kerk in Zwolle ondergaat een metamorfose. Maar wat moet er gebeuren met de bomen die op het Grote Kerkplein in Zwolle staan? Maandag was er een debat in de gemeenteraad, waarin deze vraag centraal stond.

D66 wil dat het verdwijnen van de grote bomen gecompenseerd wordt in de binnenstad, bijvoorbeeld n de vorm van zichtbare daktuinen of verticale tuinen. “Groen is erg belangrijk voor de stad”, zegt fractievoorzitter Sonja Paauw. “Het heeft meerdere functies en naast het tegengaan van hitte en de opname van water is een groene stad met grote bomen gewoon heel erg mooi.” Verder stemt de partij in met de plannen rondom de verbouwing van de kerk, is te lezen op de lokale website Indebuurt.nl.

Vernieuwing kerk
De Grote Kerk wordt ingrijpend vernieuwd. De plannen daarrvoor werden deze zomer bekend gemaakt. Onderhoud is nodig, omdat de kerk in het midden van het centrum staat en een rijksmonument is. De ingangen aan de noord- en zuidzijde van de kek worden vernieuwd. Zo wordt het gebouw fysiek toegankelijker en aantrekkelijker voor de bezoeker van de vele activiteiten die op de planning staan. De sanitaire en veiligheidsvoorzieningen worden verbeterd, zodat de kerk zich verder kant ontwikkelen als ‘Academiehuis voor de stad’. Ook zijn verbeteringen nodig van licht- en geluidsinstallaties, om een podium te bieden aan concerten, congressen en bijeenkomsten. De gemeente draagt een miljoen euro bij. De Stichting Grote Kerk een bedrag van negen ton.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Metamorfose Grote Kerk Zwolle: wat gebeurt er met de bomen?
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!