Opnieuw zware beschadigingen in Sint-Stefanuskerk Israël

26-09-2017 door Reformatorisch Dagblad

Vandalen hebben vorige week opnieuw vernielingen aangericht in de Sint-Stefanuskerk in het Beit Jimal in het midden van Israël, bericht het Reformatorisch Dagblad.

Ze sloegen glas-in-loodramen met afbeeldingen van het leven van Jezus en een Mariabeeld stuk. Ook gooiden ze heiligbeelden op de grond en vernielden kruisen. Dat heeft het Latijnse patriarchaat van Jeruzalem vorige week in een verklaring meegedeeld.

Volgens bisschop Boulos Marcuzzo, patriarchaal vicaris in Jeruzalem en Palestina, ging het niet enkel om een daad van vandalisme „maar een daad tegen de heiligheid van heilige plaatsen en het geloof van de mensen.”

Het was niet de eerste keer dat vandalen deze plek, die dertig kilometer van Jeruzelem is gelegen, aanvielen. Het gebouwencomplex omvat een kerk, een klooster en een kerkhof. In december 2015 werd de begraafplaats ontwijd. In 2013 gooiden vandalen een brandbom tegen een deur.

De traditie luidt dat zich op deze plaats het graf van Stefanus bevond. Ook zou de rabbijn Gamaliël hier hebben gewoond. De salesianen kochten de betreffende grond in de negentiende eeuw en bouwden er een klooster. De krant Ha’aretz schreef dat in Israël sinds 2009 53 moskeeën en kerken door vandalen zijn beschadigd.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Opnieuw zware beschadigingen in Sint-Stefanuskerk Israël
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!