moeder dochter

Dagelijks leven

26 september 2017 door Neeltje Nuijten

Dit is de meest krachtige manier om je kinderen Gods liefde te laten zien

Neeltje! Neeltje! NEELTJE! Ik schrik wakker draai me om en kijk op de klok. Het is zaterdagochtend 8.30 uur. Onderaan de trap roept mijn moeder: “Tijd om op te staan! Je kamer moet nog opgeruimd worden, uitslapen is zonde van je tijd!”

Mijn ouders hebben mij meegegeven dat hard werken belangrijk is. Dit vonden zij zo belangrijk dat uitslapen er niet bij hoorde. Daarnaast kregen we regelmatig klusjes die we moesten doen. Mijn ouders waren zelf ook altijd hard aan het werk, er was altijd genoeg te doen. Doordat mijn ouders het zelf ook voorleefden aan mij, is het voor mij vanzelfsprekend geworden. Ik weet niet anders dan dat het normaal is om hard te werken. Het werd mij naar me toegeroepen vanaf onder aan de trap. Maar vooral heb ik het meegekregen omdat mijn ouders het aan mij voorleefden.

Ik heb hiervan geleerd dat je wel kennis kunt overdragen door je kinderen iets te vertellen, maar het is nog veel krachtiger om die kennis te laten zien in hoe jij leeft. 

Als ik dit doortrek naar geloofsopvoeding besef ik dat het belangrijk is om als ouder niet alleen over God te vertellen, maar vooral Gods liefde uit te leven. Want hoeveel krachtiger is het wanneer je niet alleen over God vertelt aan je kinderen (en ze meeneemt naar de kerk), maar ze ook in aan jouw dagelijkse leven zien hoe geweldig jij geniet van het leven met God? Ik denk dat het daar vaak aan ontbreekt. 

In Genesis 1:27 staat dat wij als zijn evenbeeld gemaakt zijn en dus het beeld van God weerspiegelen. Wat een grote verantwoordelijkheid hebben we dan als christen en als ouder. Dit kan alleen als je zelf een intieme relatie hebt met God. Hoe dieper je God leert kennen, hoe meer je het ook zal voorleven. Het is dan iets wat natuurlijk gaat.

Efeze 5:1-2: 'Volg dus het voorbeeld van God, als kinderen die hij liefheeft, en ga de weg van de liefde, zoals Christus, die ons heeft liefgehad en zich voor ons gegeven heeft als offer, als een geurige gave voor God.'

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Neem vandaag eens de tijd om te denken wat jouw kinderen aan jou zien, hoe leef jij God voor aan jouw kinderen? 

Bezoek de website van C-Generations.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher