boerka

Nieuws

26 september 2017 door Kerknet

Zwitserse bisschoppen verdeeld over boerkaverbod

Verantwoordelijken van de rooms-katholieke Kerk in Zwitserland hebben zich over het boerkaverbod uitgesproken. Ze zijn er verdeeld over. 

De Zwitserse katholieke bisschoppen zijn onderling verdeeld over het boerkaverbod. Een meerderheid van de Zwitserse politici is gewonnen voor een wet die de boerka verbiedt, waarmee het allesverhullende kledingstuk wordt geweerd uit de openbare ruimte. Intussen zijn voldoende handtekeningen verzameld om daarover, vermoedelijk in 2019, een referendum te organiseren.

Volgens bisschop Markus Büchel van Sankt Gallen heeft elke godsdienst in principe het recht om kledingvoorschriften uit te vaardigen. Maar de Koran legt moslims niet op om hun gezicht te verhullen. Iemand die in een andere cultuur leeft, wordt bovendien verondersteld om de daar geldende regels te respecteren. In onze cultuur verwachten wij dat het gezicht herkenbaar is.

Ook de Evangelische Alliantie verdedigt een boerkaverbod, omdat gezichtsversluiering strijdig is met de fundamentele Zwitserse waarden.

Mgr. Charles Morerod, de voorzitter van de Zwitserse bisschoppenconferentie, is dan weer tegen tegen een absoluut verbod van de boerka, nikab of andere vormen van gezichtsbedekking. Volgens mgr. Morerod is een dergelijk verbod onverzoenbaar met de godsdienstvrijheid.

Bron: Kathpress.at

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher