Maarten Luther

AD-columnist vergelijkt Maarten Luther met kwaadaardige Darth Vader uit Starwars

26-09-2017 door AD

'Geen bloeddorstiger en wraakgieriger volk werd ooit door de zon beschenen dan zij, die van zich zelf geloven dat ze daarom Gods volk zijn en dat ze de heidenen moeten doden en uitmoorden.'

AD-columnist Jerry Goossens citeert Luther in het AD Utrechts Nieuwsblad van vandaag en verbaast zich over diens populairiteit. Hij vervolgt:

"Over welke 'heidenen' heeft de schrijver het? Goed, ik maak het wat gemakkelijker: 'Die joden zijn toch zulke vertwijfelde, door en door verdorven, vergiftigde en verduivelde wezens, zodat ze al eeuwen onze pestilentie en al ons ongeluk zijn geweest'. Zou het een islamitische haatprediker kunnen zijn? Zo'n gif spuwende salafist?"

"Mispoes! Een laatste aanwijzing: 'In de eerste plaats dienen hun scholen en synagogen in brand gestoken en wat niet branden wil met aarde overgooid en bedekt te worden, zodat geen mens in de eeuwigheid nog een steen of sintel er van te zien krijgt'."

Het antwoord: kerkhervormer Maarten Luther is hier aan het woord.

En daar verbaast de columnist zich over. 

"Luthers Playmobil-poppetje zou populairder zijn dan die van the Dark Lord uit de George Lucas-films. Liefst 75.000 kinderen zouden spelen met de beeltenis van een man die schreef: 'We moeten (de joden) als dolle honden eruit jagen, opdat wij hun gruwelijke lastering en alle kwaad niet deelachtig worden'. Daarbij vergeleken is de boef uit Star Wars een kleine jongen.""Vreemd genoeg heeft er nog niemand geprotesteerd en wordt er nergens in Nederland op hoge toon geëist dat borden met Luthers naam van straten en scholen worden geschroefd."

Lees hier de hele column.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over AD-columnist vergelijkt Maarten Luther met kwaadaardige Darth Vader uit Starwars
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!