hart voor west

Hart voor West start community

25-09-2017 door Hart voor West

In Rotterdam-West komt een community van christelijke gezinnen, singles en studenten onder de naam “Hart voor West”. Dit wordt de missionaire tak van het bestaande diaconale project “Thuis in West”.

Thuis in West is een diaconaal project in Rotterdam-West dat uitgaat van de Christelijke Gereformeerde Kerken. In vijf jaar is een buurthuis ontstaan waarin contacten zijn gegroeid met honderden bewoners. Er is behoefte aan uitbouw van de missionaire tak die “Hart voor West” heet. In de komende periode beginnen zondagse vieringen. Cees van Breugel, missionair werker: “Meerdere bezoekers geven zelf aan dat ze honger naar het Woord van God hebben. Ik vind dat bijzonder; ze kennen deze uitdrukking helemaal niet.”

Omdat het huidige pand geen ruimte biedt voor vieringen, zal het project verhuizen naar een nabijgelegen pand. Dit pand heeft een kapel en projectruimtes. Verder zal er een community worden gehuisvest in diverse appartementen. Deze community bestaat uit christelijke gezinnen, singles en studenten die het project steunen. De verbinding van gezinnen en studenten – die overigens allemaal een eigen woonruimte hebben – zal een dragende kracht zijn onder het diaconale en het missionaire project.

Jan Vlot, voorzitter van de stichting: “Het pand is op een bijzondere manier op onze weg gekomen. We geloven dat de verbinding tussen christenen in de community een positieve uitstraling zal hebben op het werk in onze projecten.”

De naam van de nieuwe community is “Lev Jam”. Dit is Hebreeuws voor “Hart voor West” en een verwijzing naar de naam van de synagoge die vroeger dichtbij het project stond. Voor de community zijn dragers nodig: bewoners en investeerders. Voor mensen die op welke manier dan ook betrokken willen worden, is vrijdag 6 oktober en op donderdag 12 oktober een informatiebijeenkomst in Rotterdam.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Hart voor West start community
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!