Vaticaan wil Fair Tradecertificaat voor visindustrie

25-09-2017 door Kerknet

Een belangrijke verantwoordelijke van het Vaticaan noemt het hoogtijd om werk te maken van Fair Trade voor de visindustrie. Dat schrijft Kerknet op de website. 

Pater Bruno Ciceri, vertegenwoordiger van het Internationale Apostolaat ter Zee in de Pauselijke Raad voor de Pastoraal bij Migranten en Reizigers die geïntegreerd is in het Dicasterie voor de Bevordering van de Integrale Menselijke Ontwikkeling, dringt erop snel werk te maken van Fairtradecertificaten voor de visindustrie, naar het voorbeeld van de Erelijkehandelcertificaten die nu al bestaan voor producten zoals wijn en koffie.

Hij lanceert zijn oproep in het vooruitzicht van het overleg van verantwoordelijken van het Apostolaat ter Zee uit de hele wereld. Op die bijeenkomst buigen de zeevaartaalmoezeniers uit de hele wereld zich dit keer over de uitbuiting in de visindustrie.

Pater Ciceri onderstreept dat er nog ontzettend veel te werk aan de winkel is. "Mensen willen vis die niet te veel kost, maar beseffen nog steeds niet of onvoldoende dat die lage prijs slechts mogelijk is dankzij uitbuiting. Dwangarbeid, mensenhandel en mensonwaardige omstandigheden zijn courant in de sector. Er moet dringend een ethische norm naar voor geschoven worden."

Pater Bruno Ciceri
Bruno Ciceri was 14 jaar als aalmoezenier voor zeelui en vissers actief in Taiwan, totdat hij naar Rome werd gehaald als medewerker van het nieuwe dicasterie met onder meer de Pauselijke Raad Rechtvaardigheid en Vrede.

Bron: CNA

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Vaticaan wil Fair Tradecertificaat voor visindustrie
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!