Anglicaanse kerk zegt sorry na demonische modeshow

25-09-2017 door Rik Bokelman

Een Anglicaanse kerk in London heeft zich verontschuldigd voor een 'demonische' modeshow. De kerk, de St. Andrew's Church, werkte mee aan de London Fashion Week. Daarom werd er een modeshow georganiseerd in de kerk. Maar wat bleek: een van de ontwerpers, Dilara Findikoglu, liet de modellen in demonisch getinte outfits over de catwalk paraderen. En dat schoot bij veel christenen in het verkeerde keelgat. 

Een woordvoerder van de kerk heeft laten weten dat men in goed vertrouwen de kerk had opengesteld voor het mode-event. Men had er niet bij stil gestaan dat er dergelijke ontwerpen langs zouden komen tijdens de modeshow. "Dit was een vergissing en de inhoud van de show geeft niet ons christelijk geloof, noch de standpunten van de kerk weer." 

Adrian Hilton van de bekende Archbishop Cramaner blog liet weten dat de show tarrot kaarten bevatte, 'demonische' outfits en modellen die ook nog eens hun borsten hadden ontbloot. Hij noemt de show 'bizar' omdat het 'satan verheerlijkt'. 

Dilara Findikoglu is een ontwerper die veel werkt met religieuze symboliek in haar werk, maar eerder vertelde niet perse te geloven in de symboliek achter haar werk. 

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Anglicaanse kerk zegt sorry na demonische modeshow
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!