Duitse predikant zet oud-kerkmusicus de kerk uit

25-09-2017 door RD

De predikant van een protestantse kerk in Lindow, in de Duitse deelstaat Brandenburg, heeft tijdens een kerkdienst de voormalige cantor van de kerk weggestuurd omdat hij een T-shirt droeg met de tekst ‘Homo-huwelijk? Nee!!’ Dat meldt het Reformatorisch Dagblad op basis van berichtgeving uit de de Duitse regionale krant Märkischen Oderzeitung.

Martin Schubach had het T-shirt aangetrokken om zijn afkeuring uit te spreken over het homohuwelijk dat recent is toegestaan in Duitsland. Een mede- kerkganger voelde zich beledigd en vroeg de dominee ds. Holger Baum Schubach te vragen om het shirt uit te trekken. Toen hij dat weigerde, stuurde hij hem naar huis.

De predikant stelde dat hij Schubach niet wil verbieden zijn mening te uiten, maar ook niet wil dat hij over andermans grenzen gaat of mensen beschadigt.

De oud-cantor mag niet langer kerkdiensten bezoeken. Die maatregel is echter teruggedraaid, mits hij niet langer provoceert en afstand neemt van homo-discriminatie.

Schubach legde in augustus 2016 zijn kerkelijke functies neer, nadat de Evangelische Kerk in Berlijn-Brandenburg besloot om homohuwelijken kerkelijk te bevestigen. Schubach was van mening dat homoseksualiteit niet verenigbaar is met de Bijbel.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Duitse predikant zet oud-kerkmusicus de kerk uit
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!